HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Minden a feje tetején?

Posted in 02. Enteriőr by szmolna on 2011. április 11. hétfő

A Grand Central Terminal (GCT) Manhattan jelenleg is fejlesztés alatt álló híres, klasszikus főpályaudvara. Ha esetleg élőben még nem, de számos filmben láthattuk – Man in Black I-II, Legenda vagyok stb. -, az Armageddon katasztrófa-moziban például egy meteorbecsapódás el is pusztítja. Persze ez a mozi világa, valójában a GCT  egyike a legforgalmasabb manhattani helyeknek, ahol a tolongás, átszállás közben várakozva mindig jólesik egy csésze kávé.

D’espresso Cafe vállalkozás második kávézójának kialakítására a Nema Workshopot kérte föl. A kiszemelt környék különlegessége, hogy egyaránt közel található a GCT, valamint a Bryant Park Library, s e két lokáció, így vagy úgy, de szerepet kapott a belső tér kialakításakor.

Mivel közel a pályaudvar, ezért a vendégek egymásnak adják a kilincset, a kávézó kiszolgálópulttal osztott egy helyiségből álló vendégterét tehát oly módon kellett kialakítani, hogy a nagy jövés-menésben ne akadályozzák egymást a betérők. De ugyanakkor az is szempont volt, hogy az, aki békésen, szemlélődve szeretné elfogyasztani fekete levesét, nyugodtan megtehesse.

Nyilván viszont temérdek kávézó, szendvicsező található a környéken, ekként már a járdáról hívogatónak és meglepőnek is kell lennie a kicsiny térnek. Ha már könyvtár és klasszikus homlokzatú épületek a közelben, plusz adott a kívánalom, hogy meglepetésszerű legyen a kialakítás, akkor vegyünk egy ódon könyvtárt, de fordítsuk meg az egészet! S a ma látható végeredmény: a bejárattal szemközti falon (speciális 3D-s printelt kerámia burkolólapok), a mennyezeten és a padlón (szintén 3D, csak fa hordozón) mindenütt szépia tónusú könyvsorok – elfordított könyvespolcokon, s erre a pompás illúzióra még a világítás is rásegít.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: