HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

A „Lyukacska”…az étterem, ahol otthon érzed magad

Posted in 02. Enteriőr by Hellodesign on 2011. március 19. szombat

Il Buco…azaz, „Lyukacska”. Egy falatnyi Olaszország, Görögországban. A két mediterrán kultúra randevúja egy étteremben.

Az Athén szívében található kis olasz étterem jeles bizonyítékul szolgálhat magyar vendéglátós honfitársainknak, hogy milyen ötletekkel, designnal és szemlélettel tehetik saját éttermeiket – nemcsak a hazai közönség számára – még vonzóbbá. Az étterem tulajdonosa, Lucas Papaspirou felkért két nyitott szemléletű athéni stúdiót, hogy tervezzék meg étterme stílusát. A tervezőknek , vagyis a Dionisis+Kirki of Workshop és a Sotovikis+B munkatársainak nem volt túlzottan nehéz dolguk, már ami a helyválasztást illeti. A közeli jövő legmenőbb görög negyedében az ún. Psirri-ben, vagyis az athéni Sohoban kapott teret a megvalósításhoz a kreatív szellem.

Az Il Buco egy olyan koncepció része, mely hivatott a családias, meghitt hangulatot követni. A tervező stúdiók legfőbb célja egy olyan belső enteriőr, ami modern ugyanakkor vidéki mediterrán hangulatot áraszt.

A fekete szín minimális jelenléte csak növeli az elegancia iránti vágyunkat, a domináns fehér szín pedig a tisztaság és frisseség jelképe is lehetne. A barna, újraértelmezett favázas bútorok melegsége pedig szétárad a zseniálisan osztott térben. A négy, egyenként 15 nm helység közepén a koktélbár kapott helyet, mintegy összekötve a három körülötte lévőt. A bár enteriőrjében a fekete bárpult fölött a “kevesebb több” elvét követve a droog 85 lámpáit használják, amit Rody Graumans neve fémjelez.

A többi étkezési helyiség nagyobb tereit a beárasztott fény emeli ki, melyet  a puritán fehér fal és függönyök fokoznak fel.

Az Il Buco minimálisra fogott belső tere és szellemisége ékes bizonyítéka annak, miként tud találkozni, és válhat eggyé két azonos jellegű kultúra akár egy aprócska lyukban.

Forrás: Yatzer | Szerző: Antal Balázs

.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: