HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Szakállasok és mindenük a csoki – a Mast fivérek New Yorkból

Posted in 15. Videó, 21. Gastro by szmolna on 2011. március 16. szerda

Egyik kedvenc internetes oldalunk, a 2008-ban fundált The Scout, avagy “Felderítő” lelkes cserkészei New York különleges, egyedi, design-orientált helyeit, eseményeit fürkészik, majd mutatják be az olvasóknak/nézőknek – mivel videókat is készítenek. Egyik legutóbbi anyaguk a Mast fivérek manufaktúráját mutatja be, gondolatokkal és persze jó sok csokoládéval „ízesítve”. Hogy kik a Mast Brothers? Nos, a hírek és az ínyencek szerint Amerika legjobb kézműves csokijainak készítői Brooklynban.

Vörös szakáll, alkartetoválás és határozott tekintet. Leginkább egy rettenthetetlen ír hajóskapitány  személyleírása lehetne, pedig ez esetben Rick Mastról van szó. Testvére, Michael profetikus megjelenése nyomán sem gondolnánk első pillanatra, hogy igazi csoki megszállottal van dolgunk. E két iowai fiú, akik nagyjából egy évtizeddel ezelőtt főző és filmes tanulmányok miatt érkeztek N.Y.-ba, úgy öt éve estek szerelembe a csokoládéval. Brooklyni lakásukban csoki-szeánszokat, baráti kóstolókat rendeztek, majd 2007-ben kezdték előbb egy kakaóbab-válogatóval, majd utóbb, két évvel ezelőtt megnyitották üzlettel bővített, nagyjából 185 négyzetméteres manufaktúrájukat, amely a Williamsburg negyedben található.

Háromszobányi élvezet és rengeteg munka a Mast Brothers Chocolate Factory rövid leírása. Az illatos vendégtér, a puritán kiszolgálópult, ahol a vendég mellett a főszereplő az egyszerű grafikájú papírba csomagolt (a csokoládékészítéshez hasonlóan szigorúan kézi munkával és saját kézi nyomdagéppel persze) táblás csokoládé, csoki-chips, durvára tört kakaóbab, s némi kávé. De nem lehet egyszerűen „elmenni” az időtlen eleganciájú enteriőr mellett sem. S persze a lényeg: a minőség, mindenekfelett.

Hiszen, miként a fivérek tartják: „a csoki már önmagában is több, mint afféle csokoládéval ízesített édesség. Mindinkább egy egyedileg (kézzel) készített étel új formája és lehetősége”. A testvérek terveik szerint hamarosan hajóra szállnak és elutaznak Dominikára, hogy beszerezhessék a világ, állítólag legjobb minőségű csokoládéját.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: