HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

TECHNOLÓGIA ÉS DESIGN – helyszíni beszámoló a Merlinből

Posted in 04. Események, Előadások by szmolna on 2011. február 23. szerda

Több mint 400 néző volt jelen a február 18-án, este, a Merlin színházban megrendezett eseményen, amelynek szervezői a Budapest New Technology Meetup, valamint a Kortárs Építészeti Központ munkatársai voltak. Lényegében 2 in 1 rendezvényen vehettünk rész, hiszen egyszerre jelentkezett a Pecha Kucha Night Budapest 22. kiadása, valamint ezen az estén ünnepelte 4. születésnapját a Budapest New Tech Meetup. A szervezők összeeresztették a kockákat és a kockarajzolókat, hogy egyszerre nyerjünk betekintést az informatika és új technológiák, valamint az építészet és design aktuális világába.

Borzák Márton tervezőgrafikus új gondolkodásmódról, az intuíció és a rendszer kettősségéről beszélt munkái kapcsán. Benedek Zsanett és Lakos Dániel a hajdani Goldberger textilgyár egyik épületében kialakított loft-irodabelsőről meséltek, melyet a Dezeen.com mellett számos építészeti blog is publikált, világszerte. Fatér Mária egyedi lámpáit mutatta meg, amelyeket múltban nagy becsben tartott kannák, tálak, tányérok és csészék felhasználásával készít. Kezei között a használati tárgyak új értelmet nyernek, új életet kapnak. Kukucska Gergely a tavalyi PLACCC Fesztivál keretein belül a Moszkva téren kiállított Csendautomata elkészítését mutatta be. Gáti Anna és B. Nagy Ferenc az Albemarle 2010 tavaszán elkészült irodájának belsőépítészeti tervezését prezentálta. Hanczár Gergely az Underground Kiadó vezetőjeként az alternatív könyvkiadás lehetőségeit a YouTube-hoz hasonlította, ahol bárki lehetőséget kap, hogy videóit publikálja. Azután, hogy egy videó vagy egy könyv néhány száz vagy néhány millió nézőhöz/olvasóhoz jut el, azt már a közönség dönti el.

Az este folyamán a mindkét rendezvény a saját formátumát használta: a Pecha Kucha előadások a közkedvelt 20×20-as szabályt követték, tehát minden előadó csak 20 diát vetíthetett, mindegyiket pontosan 20-20 másodpercig. Az öt perces Meetup előadásokat pedig öt perc kérdés-válasz követte. Mellébeszélésre tehát nem volt idő, az oldott hangulat pedig már a megszokott volt. Az előadások utáni születésnapi tortát hajnal 1-ig tartó buli követte DJ Waxman zenéjével.

A 2011.évi Pecha Kucha Night Budapest rendezvények támogatója a Graphisoft ArchiCAD.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: