HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Budapest Design Meetup – webdesign special: 2011. február 25.

Posted in Előadások by Hellodesign on 2011. február 18. péntek

Ismét Design Meetup-ra kerül sor február 25-én 19 órától a Kino Moziban (Budapest, Szent István krt 16.). A rendezvényen sikeres alkotók, designerek beszélnek fontos projektjeikről és szemléletükről rövid, pörgős, vetítéssel tarkított előadások keretében. A februári esemény témája a webdesign.

Előadók:

Bokros György (Hipra) – index.hu
Deme Dániel – kirowski.hu
Halmos Levente– dream.hu
Szalay Zoltán (INSide) – carnation.hu
Szakál Tamás – dragontape.com

Bokros György (Hipra) – index.hu
Előadásának témája az Index népszerű közösségi szolgáltatásainak egyike, a fotók megosztására szolgáló Indafotó, annak is a legfontosabb része, a képoldal. Ennek újragondolása már folyamatban van, Hipra pedig arról fog beszélni, hogy milyen indokok, felhasználói igények mentén tervezték újra ezt a felületet.

Deme Dániel – kirowski.hu

Halmos Levente– dream.hu

Szalay Zoltán (INSide) – carnation.hu

Két éve az Unicum tenderére nyújtottak be egy weboldaltervet, melynek kommunikációs célja az volt, hogy modernné tegyék a márkát, felülírják a tradicionális, régimódi imidzset. A tendert sajnos nem nyerték meg, de látványos és modern oldalt sikerült tervezniük, amelyre ma is büszkék lehetnek.
A böngésző méretéhez igazodó elrendezés mellett szó lesz az üveg által inspirált betűtípusról, az experimentális 3D-s elemek ötlet generáló hatásáról és arról, hogy vezették végig a “Csak pozitívan” alapüzenetet a felhasználói felületen.

Szakál Tamás – dragontape.com

A Dragontape egy webes alkalmazás, amelynek segítségével online videókból készíthetünk összeállításokat. Az oldal arra törekszik, hogy az újonnan regisztrálók mellett azokat a már meglévő felhasználókat is megtartsa, akik szívesen nézegetnének például a Youtube-on videókat, de nem akarnak hosszadalmasan bajlódni a lejátszási listák összeállításával, kezelésével és megosztásával. Szó lesz a kiegészítő funkciókról és az alkalmazás intuitív kezelőfelületéről is, ami a kezdők számára is triviálisan egyszerűvé teszi a videoválogatások készítését.

RSVP: meetup.com vagy facebook.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: