HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

4 kollekció = 4 hangulat = 4 kultúra

Posted in Iroda- és közületi bútorok by szmolna on 2011. február 14. hétfő

Lehet gyenge, gyengébb minőségű bútorokkal felszerelni a lakást vagy a munkahelyet, ám a jelen válsággal súlyosbított hétköz- és ünnepnapjain mind több otthon és irodaalapító/átalakító vallja magáénak a régi jó szlogent: nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó dolgokat vásároljak! Megnéztük, hogy megmutassuk, régi szakmai partnerünknél, az Europa Designnál milyen újdonságok vannak ülőbútorokban.

Bloggertársaim egyként kiáltják: ide a Hippót! Mert ugyan ki tudna ellenállni egy olyan széknek, ami lábmelegítőket kapott? A svéd Blå Station (ejtsd kb.: bló stahún = Kék állomás) tervezőjét, Mia Gammelgaardot információnk szerint a Hippo tervezésekor egy játékos ötlet inspirálta. Kissé nehézkes, de „stabil” vízilónak képzelte el a széket, „aki” a táncosnők jól ismert lábmelegítőit viseli. Az alakotó jelszava így szólt: „Lábmelegítőt a víziló lábára!”. A Hippo-székek ezekkel az apró kiegészítésekkel egyszerre fejezik ki a stabilitást és törékenységet.

Mi más is lehetne a Metalmobil, mint itáliai cég, hiszen egyik nóvumuk, Dafne-széria lendületes testvonalai, változatos lábmegoldásai egyaránt jelzik származását. Made in Italy – újra-örökre. Az aha-érzésen túl fontos megjegyeznünk, hogy a Dafne-székek az utóbbi évek office-home hibridjei, vagyis az otthon és irodai térben egyaránt nagyon jól használható bútorok, kiemelten sikeres szériájába tartoznak.

A Dafne mellett hasonló erényekkel bír a dán Globe Zero 4 legújabb fejlesztése is. A 2008-ban három neves design díjat elnyert Plasma sikere arra buzdította a tervezőket, hogy ezt a várótermekben, recepciókon, csendszobákban, vagy akár gyerekszobában is remekül használható kollekciót továbbfejlesszék. Íme a végeredmény, a Plasma XS. Három különféle méret, merész színek, organikus forma.

Az itáliai design hagyományosabb vonalát képviseli a dél-tiroli Rossin bútorcég. A kárpitozott, fa- és fémvázas megoldásokkal kialakított Tonic elsősorban a megbízható, a kapriccsókat, színrobbanásokat nem igazán, de a minimált annál inkább kedvelők kollekciója lesz.

Az Europa Design termékkatalógusai megtekinthetőek a Hellodesign.hu katalógustárában.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: