HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

A design és a kézművesség találkozása: Losanges perzsaszőnyeg Bouroullec módra

Posted in Lakástextil by Hellodesign on 2011. január 18. kedd

Ronan és Erwan Bouroullec, francia designerek álmodták meg ezt a különleges perzsaszőnyeget. A “Losanges” névre keresztelt szőnyeg-kollekció, a spanyol Nanimarquina-nak készült, és január végén a párizsi Maison & Objet-en mutatják majd be. Az egyedi mintázaton – tizenhárom színben pompázó rombuszok – kívül még az is különleges a textíliában, hogy az ősi kilim technikával szőtték őket, Észak-Pakisztánban.


“Mindig is magával ragadtak minket a perzsa szőnyegek, mégpedig a kilim szövésűek, a rájuk oly jellemző rusztikussággal és finomsággal egyszerre. Szerencsések vagyunk, hogy végigkövethettük a szőnyegek elkészültét Pakisztánban” – kommentálták saját weboldalukon a tervezők a művüket. A kollekció minden egyes darabját kézzel szőtték.”

Hasonló együttműködésben valósult meg a közelmúltban egy másik textiles projekt, melyben Hella Jongerius tervezett svéd mesék inspirálta falvédőt az IKEA részére az UNICEF-fel kooperálva. A textíliákat indiai asszonyok készítik és az érte kapott pénzt a gyermekeik iskoláztatására fordítják. Hogy a 19.900 Ft-ból mennyi jut el Indiáig, az nem ismert.

Számunkra nagyon szimpatikus a design és a kézművesség találkozása, előszeretettel szorgalmazzuk ennek hazai előremenetelét bármilyen formában. Akinek vannak ilyen irányú tervei, ötletei, szívesen bemutatjuk.

Szöveg: Sz. | Képek © Studio Bouroullec

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: