HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Mercedes-Benz Design – Bepillantás a jövő autótervezésébe

Posted in 01. Design, Kiállítások by Hellodesign on 2010. szeptember 10. péntek

Az október 1-10. között megrendezésre kerülő Design Hét Budapest egyik kiemelt programja az a nagyszabású kiállítás, amely bepillantást enged a Mercedes-Benz designfilozófiájába. A 2010. október 7-től november 14-ig az Iparművészeti Múzeumban látható különleges válogatás feltárja a Mercedes-Benz Design tervezőinek munkamódszereit, a nagy múltú márka történetét valamint a legújabb fejlesztéseket mutatja be.

A kiállítás apropója részben a márka új kecskeméti gyártóüzemének felépítése, valamint a Mercedes-Benz Design és az idén 130 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös designprojektjének a “Hommage a Mercedes-Benz” eredményeinek bemutatása.

Az eseményen a Mercedes-Benz márka identitását, formanyelvének alakulását olyan koncepcióautókon és kísérleti járműveken keresztül ismerheti meg a nagyközönség mint a Bionic Car és a BlueZERO, míg a Skulptur ugyanezen törekvés művészi megvalósulása. Az F800 Style kísérleti autó és a Concept Shooting Break is érzelmekkel ötvözi a funkcionalitást,  az érzéki CLS modell pedig a jövő egyik designikonja lehet.


A kiállítás másik fénypontja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel 2009-2010-ben folytatott és Prof. h.c. Gorden Wagener által vezetett designprojekt – a “Hommage a Mercedes-Benz” – eredményeként létrejött pályamunkák felvonultatása. A kitűzött feladat az autódesign esztétikájának megjelenítése volt egy olyan plasztikában, amely egyfelől reprezentálja a művészet és a technológia kapcsolatát, ugyanakkor illeszkedik a Mercedes-Benz designfilozófiájához. A pályamunkák valódi autóipari műalkotások, melyek egyszerre sugallnak szépséget, érzékiséget és progresszivitást. A legjobbnak választott, a MOME hallgatója által tervezett és a Mercedes műhelyében legyártott életnagyságú modellt, valamint a többi pályamunkát első ízben láthatja a nagyközönség.

Helyszín:  Iparművészeti Múzeum – 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
Időpont:  2010. október 7. – 2010. november 14.

[Sajtóközlemény]

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: