HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Az élet művészete – Maison&Objet lakásművészeti kiállítás

Posted in Kiállítások by Hellodesign on 2010. június 30. szerda

Az idei MAISON&OBJET kiállítás újításai méltóak a világ egyik legmeghatározóbb design eseményeként számon tartott seregszemléhez, ami 2010-ben is bizonyítja, hogy Párizs a stílus világfővárosa.

A szervezők, a Paris Nord Villepinte kiállítási park, 36 000 négyzetméter alapterületű új csarnokában egyesítik azokat a tematikus tárlatokat, amelyek a prémium design termékek különféle kategóriát dolgozzák fel. A csarnok Philippe Chaix építész tervei alapján készült el és megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak is. A lakásdekoráció újdonságait felvonultató Scènes d’intérieur, vagy a belsőépítészet lenyűgöző terveit bemutató MAISON&OBJET l projets l, illetve a legfrissebb design koncepciókat prezentáló Now! design à vivre mellett, végül a  MAISON&OBJET OUTDOOR_INDOOR tematikus kiállítás a szakma és a nagyközönség számára is képes a kreativitás világának belső összefüggéseit, alapvető gondolatait bemutatni. A Scènes d’intérieur kiállítási installációjának tervezője az olasz design egyik nagyasszonya, Paola Navone lesz, míg az összeállítás fókuszába a kortárs formatervezés fenegyerekének, Jaime Hayonnak a munkái kerülnek.

Az idei év őszi újdonságai azonban itt nem érnek véget. A Capitale de la Création keretében az idén ötvenedik évfordulóját ünneplő párizsi bútorkiállítás is beköltözik a Paris Nord Villepinte parkba, a MAISON&OBJET szomszédságába. A MEUBLE PARIS néven futó tárlat arculatát a párizsi École de Beaux-Arts-ban diplomázó Jean-Philippe Nuel építész álmodta meg, aki többek között a budapesti SOFITEL luxusszálloda belsőépítészeként is ismert.

Mindezek mellett a kiállítás keretében az etnikus dekorációs tárgyak, a lakástextíliák, a gyermekszobák dekorációi, ajándéktárgyak, a kézműves és iparművészeti tárgyak hihetetlenül gazdag tárháza tárul fel a látogatók előtt.

Valódi csemegének hat a Talents à la Carte, ami idén hat fiatal orosz tervező munkáit invitálta meg a MAISON&OBJET szeptemberi eseményére. A Párizsi Bútorkiállítás ötvenedik születésnapja alkalmából az UNIFA és a VIA francia design szervezetek egyfajta áttekintő “retro” kiállítást szerveznek, amit szakmai konferencia kísér majd a design világát érintő legfontosabb kérdésekkel kapcsolatban.

A luxus és extravagáns design egyik legnagyobb seregszemléje, vagyis a MAISON&OBJET és a MEUBLE PARIS időpont idén 2010. szeptember 3 – 7. közé esik.

Információ és jegyigénylés:

Promosalons Képviselet – Győrki Ágnes
1052 Budapest, Galamb u. 5.
Tel.:  +36 1 266 1318
Fax:  +36 1 266 3528
E-mail

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: