HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Budapesti Divatiskola vizsgabemutató

Posted in Előadások by Hellodesign on 2010. június 18. péntek

2010. június 17-én a Gödör Klub adott otthont, az idén 25. évfordulóját ünneplő Budapesti Divatiskola, 2010-ben végző, és első éves hallgatói vizsgabebutatójának. A bemutató mintegy bevezetőjeként, az “Ezerszínűkék tenger” inspirálta, szoknya variációk kerültek bemutatásra, az első évesek tervezésében, kiknek munkályát, Deés Enikő – iparművész vezető tanár segítette a tavaszi hónapokban.

A hangsúlyt, kimondottan a formák és anyagok egyedi módon való összehangolására fektették. A megszokottól eltérő módon, a BDI különösen fontosnak tartotta, hogy diákjaik, terveiket ne csupán megálmodják és papíron egyedi módon vázolják, hanem képesek legyenek azok saját kezüleg való elkészítésére is.

Farkasné Oszkó Erzsébet – okleveles szabász, kitartó tanításának köszönhetően elevenedhettek meg, a kék különböző árnyalataiban úszó szoknyavariációk. A felhasználásra került anyagok: pamut és lenvászon, tüll, muszlin, organza, papír és bőr. A végzős évfolyam feladata „Nőies geometria 3D-ben” a nemzetközi 2010. tavasz-nyári kollekciókban sok helyen megjelenő trend, amely erősen a szabászati bravúrokra és formai játékra épül. A formák előre mutatóak akár futurisztikus elemeket is tartalmaznak, de mindig egy hordható verzióban.

A kollekció lényeges elemei az újszerű szabászati megoldások mellett, a hajtogatás, a kötözés, vagy az anyagmanipuláció által létrehozott felületek beépítése az öltözetekbe.

A színpaletta alapvetően a szürke összes árnyalatából és az ezt kiemelő pink illetve türkiz zöld színekből állt össze. A 12 ambíciózus fiatal tervező művészeti vezetője Pálffy Szilvia – iparművész volt, a trendkoncepció és színdesign területén pedig, Bajczár Éva – iparművész, az INTERCOLOR tagja segítette munkájukat.

M.B.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: