HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Aki okos, velünk tart – felvétel a Hellodesign kreatív adatbázisába

Posted in 01. Design, 13. Hazai hírek, 14. Hellodesign.hu by Hellodesign on 2010. február 14. vasárnap

A Hellodesign Design Ügynökség felvételt hirdet kreatív adatbázisába, Magyarország első professzionális tervezői portfóliótárába.

A tervezői portfóliótár egyedülálló lehetőséget kíván biztosítani a pályájuk elején lévő tehetséges építészek, ipar- és képzőművészek (formatervezők, textiltervezők, grafikusok, fotósok, enteriőrtervezők, tipográfusok, stylistok és egyéb, a felsorolásból méltatlanul kimaradt művészeti ágazatok képviselői) számára, hogy megismertethessék magukat a szakmával és a nagyközönséggel. A portfóliótár célja, hogy a kreatív területen tevékenykedő szakemberek tehetségüknek megfelelő, széles körű ismertségre tehessenek szert. Az eddig elérhető offline és on-line (magazin megjelenések, kiállítások, szakmai portálok, egyetemi adatbázisok) megjelenések lehetősége vagy keveseknek számára volt biztosított, vagy nem tudott átfogó képet nyújtani a tervező munkásságáról vagy pedig kevesekhez jutott el az információ. A Hellodesign kreatív adatbázisa ezeket a problémákat kiküszöböli. A portfóliótárban történő szereplés minden tehetséges pályakezdő kreatív szakember előtt nyitva áll, a teljes munkásság bemutatására biztosít lehetőséget ugyanakkor folyamatos megjelenést és széles körű megismerhetőséget nyújt a tagok számára. Mindezzel lehetőséget teremt új ügyfelek és új megbízások szerzésére, segíti a szakmai érvényesülést és előremenetelt. Az adatbázisban szereplő tervezői portfóliók rendszeresen frissíthetők, így azok mindig naprakész információt nyújtanak a tervezők munkásságáról a média, a szakma és a nagyközönség számára egyaránt. A tervezői portfóliótárba az itt meghirdetett tervezői tagság megszerzésével lehet bekerülni.


Kiíró

A felvétel kiírására a magyarországi tárgy- és környezetkultúra fejlesztése, a design szakma integrált információs platformjának létrehozása valamint a magyar designerek érvényesülésének elősegítése érdekében tevékenykedő Hellodesign Design Ügynökség Tehetség Támogató Programjának keretén belül kerül sor.


Tervezői tagság

A jelentkezés útján megszerezhető Hellodesign tervezői, azaz PRO tagság:

1. lehetőséget biztosít a tervezői portfólió Hellodesign.hu oldalon történő megjelentetésére

2. jogosultségot biztosít a Hellodesign.hu virtuális irodájának használatára: ügyfél mappák kialakításának és megosztásának lehetősége, jegyzet funkció, oldalak mentési lehetősége, menedzselhető katalógus és esemény értesítő, 2/3D modellek hozzáférési lehetősége

A tervezői tagság kilépésig vagy visszavonásig érvényes.


Tagság díja

A Hellodesign PRO tagságot és az ahhoz tartozó szolgáltatásokat a Hellodesign.hu díjmenten biztosítja a kiírásnak megfelelő jelentkezők számára. A portfóliók regisztrációjának egyszeri költsége van, mely 7.000 Ft + áfa. A portfóliók frissítésének (cseréjének) adminisztrációs költsége 5.000 Ft + áfa / alkalom.


Jelentkezők köre

A Hellodesign PRO tagság megszerzésére azok jelentkezhetnek, akik legalább jó eredménnyel végeztek 2005-nél nem régebben valamely hazai vagy külföldi akkreditált építészet, ipar- vagy képzőművészet területén tevékenykedő felsőfokú oktatási intézményben.


Jelentkezés menete

1. Töltsd le a jelentkezési lapot a Hellodesign honlapjáról

2. Másold le a végzettségedet igazoló okleveledet

2. Töltsd ki és írd alá a jelentkezési lapot majd a követelményeknek megfelelő portfólióddal és az okleveled másolatával együtt küld el e-mailben a hello@hellodesign.hu címre, vagy jelentkezési lapodat kinyomtatva, okleveledet lefénymásolva, portfóliódat CD vagy DVD lemezen postai úton, lezárt borítékban ajánlott küldeményként címünkre: Hellodesign, 1026 Budapest, Nyúl utca 18.

3. Jelentkezési határidő nincs, a jelentkezésre folyamatosan biztosítjuk a lehetőséget.

4. A jelentkezési anyagod beérkezését követően kiküldött számla alapján fizesd be banki utalással a jelentkezés 7.000 Ft + áfa összegű díját a Hellodesign Bt. bankszámlaszámára (10403181-00015770-00000004). A jelentkezési díj befizetésének elmulasztása esetén a jelentkezés érvénytelenné válik.


Tervezői portfólió követelményei és javaslatai

Formai követelmények:
– PDF formátum
– képek felbontása minimum 150, maximum 300 dpi

Formai javaslatok:
– A/4-es álló méret a monitoron való optimális megjelenés és a nyomtathatóság érdekében
– magyar és angol nyelvű szövegezés

Javasolt tartalmi elemek:
1. bemutatkozás: a jelentkező szöveges bemutatkozása 1 oldal terjedelemben
2. szakmai önéletrajz: a jelentkező szakmai önéletrajza 1 oldal terjedelemben
3. referenciák: a portfóliótárban legalább 5, legfeljebb 10 referenciamunka bemutatása ajánlott. A referenciák legalább felének érdemes megvalósult munkának lennie. Referenciákként legalább 5 darab illusztráció (fotó, rajz, látványterv vagy tervrajz) bemutatása ajánlott. A referenciák bemutatásánál javasolt feltüntetni a munka megnevezését, a tervezés évét, megvalósított terv esetében a megvalósulás évét, a munka fellelhetőségét (települést), a munka rövid szövege bemutatását, a munkatársak nevét, fotók esetében a fényképész nevét.

Tartalmi megkötés: szakmai referenciák között kizárólag olyan munkák mutathatók be, melyben a jelentkező kizárólagos vagy főmunkatársként vett részt.

A portfóliókban megjelenített anyagok eredetéért és jogtisztaságáért mindennemű felelősség a jelentkezőt terheli. Valótlan adatok és/vagy nem jogtiszta képek megjelentetése 2 éves kizárást von maga után.


Felvétel, megjelenítés

A kiírás követelményeinek megfelelő portfóliókat az első 20 portfólió beérkezésétől kezdődően folyamatosan, az elfogadástól számított 8 munkanapon belül jelenítjük meg a Hellodesign.hu PORTFÓLIÓK aloldalán. A jelentkezés elfogadásáról, elutasításáról, szükség esetén hiánypótlásról valamint tervezői portfólió megjelenítéséről a jelentkezőknek illetve a tagoknak e-mailben értesítést küldünk.


Segítség a portfólió elkészítéséhez

A portfólió elkészítése időt és odafigyelést igénylő folyamat, de megéri a fáradozást, hiszen ez alapján ítéli meg a tervező munkásságát a szakma és ez alapján nyerhet meg magának ügyfeleket. A tervezői portfólió felépítéséhez és összeállításához készítettünk egy mintát, mely innen letölthető illetve digitális változata itt megtekinthető.

Amennyiben nem tud, vagy nem kíván a portfólió összeállításával foglalkozni, ám minden igényt kielégítő bemutatkozással szeretne megjelenni úgy a rendelkezésre bocsájtott anyagokból munkatársaink elkészítik Önnek a komplett portfólióját.

A komplett portfólió készítés díja: 90.000 Ft + áfa, mely magába foglalja:
– 2 db professzionális portréfotó készítése a Hellodesign fotósa által
– tervezői interjú készítését a Hellodesign publicistája által
– szöveges részek angolra fordítását a Hellodesign fordítóirodája által
– portfólió összeállítása a Hellodesign grafikusai által

A szolgáltatások igény esetén önállóan is igénybe vehetőek:
– professzionális portréfotó készítése: 24.000 Ft + áfa
– tervezői interjú készítése: 19.000 Ft + áfa
– szócikkek fordítása: 1,5 Ft/leütés + áfa, lektorálással + 50%
– portfólió összeállítása: 28.000 Ft + áfa-tól


Hellodesign Design Ügynökség

A HELLODESIGN.HU egy új szemléletű, virtuális információs központ, ahol belsőépítészettel, enteriőr tervezéssel kapcsolatos magas színvonalú, naprakész termék és szolgáltatás információk rendezett és rendszerezett módon, könnyen kezelhető formában érhetők el mind a civil, mint a professzionális felhasználók számára. A központ lelke egy nagy kapacitású digitális katalógustár, ahol folyamatosan növekvő mennyiségű termékkatalógus áll a felhasználók rendelkezésére. A nagy adatmennyiség elérése az átgondolt struktúrának köszönhetően szokatlanul kézenfekvő és könnyű. Az információk sajátos, extra funkciókkal felruházott, rendkívül egyszerűen és eredményesen használható digitális formában kerülnek bemutatásra. A PDF alapú digitális katalógusok biztosítják az információk könnyű bevitelét és egyszerű frissen tartását. Az on-line adattár amellett, hogy okos, kényelmes, praktikus és gazdaságos a felhasználók számára, fák ezreit óvja meg a kivágástól, melyekből a katalógusok, magazinok lapjait készítenék. A fák védelmén túl megelőzi a lapokra kerülő soktonnányi festékből és az olykor országokon / kontinenseken keresztül történő szállításukból eredő környezetszennyezést. Az aktualitásukat vesztett vagy érdektelenné vált kiadványok nem kerülnek a szemétbe, mivel a felhasználók csak a számukra szükséges oldalakat nyomtatják ki – azt is helyben. A Hellodesign.hu használatával a felhasználók maguk is érdemben tesznek a környezet védelméért.

A részvevők által is szerkesztett, naprakész on-line szakmai eseménynaptár, a nemzetközi információkat és hazai szakmai híreket tartalmazó design blog valamint a hazai szaklapok digitális bemutató illetve archív számainak hozzáférhetősége teljes körű információáramlást biztosít a forgalmazók, tervezők, kiadók és civilek között, elősegítve a sikeres üzleti kapcsolatok létrejöttét.

A 2007-ben katalógustárral és eseménynaptárral elindított információs központ kezdetektől megfogalmazott célja a teljes körű szakmai információtár létrehozása. Az on-line rendszer úgy lett megtervezve, előkészítve és kialakítva, hogy a további modulok szervesen illeszthetőek legyenek a struktúrába. 2009. I. negyedévében bevezetésre került az OLVASNIVALÓK modul, mely szaklapoknak, szakkönyveknek és alkalmi kiadványoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget. A naprakész információk biztosítása érdekében 2009. II. negyedévében elindítottuk a napi frissítésű design blogunkat, melyben a válogatott nemzetközi hírek mellett a hazai partnereink számára is hírfelületet biztosítunk. 2010. január 1-én elindítottuk on-line design könyvesboltunkat, melyben a design különböző ágaiban tanuló hallgatóknak és dolgozó szakembereknek kínálunk széles szakmai könyvválasztékot.

A Hellodesign rendszere 2010-ben a tervezői portfóliótár bevezetésével válik teljessé.


Letölthető anyagok

Kreatív adatbázis - tervezői portfóliótár | háttérképek | © Hellodesign.hu

Háttérképek: 1600 x 1200 | 1440 x 900 | 1280 x 1024 | 1024 x 768

Dokumentumok: Jelentkezési lap | Minta portfólió


Sikeres felkészülést és eredményes jelentkezést kívánunk!

A felvételivel kapcsolatos kérdésekben állunk rendelkezésére a hello@hellodesign.hu e-mail címen.

A pályázati anyag mellé örömmel fogadunk olyan, a jelentkező által készített grafikákat, melyek a jövőben a portfóliótár illusztrációját szolgálhatnák. Ezekért már most hálásak vagyunk.


___

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: