HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Farewell Chapel by OFIS Architects

Posted in 03. Építészet by Hellodesign on 2009. július 1. szerda

chapel_160609_02

The farewell chapel is OFIS’ new project located in a village close to the city of Ljubljana, Slovenia. The site plot is next to the existing graveyard. The chapel is cut into the rising landscape. The shape is following the lines of the landscape trajectories around the graveyard. Three curved walls are embracing and dividing the programs. External curve is dividing the surrounding hill from chapel plateau and also reinstates main supporting wall. Services such as storages, wardrobe restrooms and kitchenette are on the inner side along the wall. Internal curve is embracing main farewell space. It is partly glazed and it is opening towards outside plateau for summer gatherings. Roof is following its own curvature producing external porch. Catholic sign is featured as laying cross positioned on the rooftop above the main farewell space. It also functions as luminous dynamic element across the space during the daytime and lighting spark in night time. Materials are polished concrete, larch wood, glass.

Via & more: Contemporist

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: