HELLODESIGN.HU – design.derű.barátok.

Búcsú a zéró ponttól, irány a domboldal

Posted in 13. Hazai hírek, Kerekasztal beszélgetések, Sajtótájékoztatók by Hellodesign on 2009. május 18. hétfő

Design Parti I. - press_02

Sajt, bor és jó hangulatú szakmai beszélgetés kíséretében búcsúzott a Lánchíd utcai üzletétől a Pointzero. A helyszínbúcsúztató eseményen a cég egyrészt a hónap végén megrendezésre kerülő Belgrádi Design Hét hazai promótálását hivatott elősegíteni magyar partnerként, másrészt a Milánói Design Hét tapasztalatairól és érdekes eseményeiből csemegéztek a meghívott szakemberek és kiállítók.
Design Parti I. - press_03

Konstantin Grcic nevét inkább díjnyertes székeiről – Chair One, Myto – ismerjük, balkáni kötődéséről és arról, hogy édesapja belgrádi származású nem sokat tudunk. A Rolls Roys Motor Car egykori kreatív igazgatója és a szuper luxus márka formatervezője Marek Djordjevic akárcsak az első elektronikus meghajtású sport autót, a Venturi Fetisht megálmodó Sasha Lakic nevét is inkább remekműveik után tartják számon, mindketten külföldön élő szerb nemzetiségűek. Jovan Jelovac, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő dinamikus balkáni design fesztivál ötletgazdája és művészeti igazgatója a Pointzero meghívására érkezett Budapestre, ahol vetítéssel egybekötött rövid sajtótájékoztató keretén belül boncolgatta a szerb magyar interkulturális kommunikáció hiányosságait.

Design Parti I. - press_04

A négyéves BDW évente változó, kultikus helyen kerül megrendezésre. A SPEED2 névre keresztelt idei platform számára a szocialista építészet egykori ikonikus, mára elhagyatott áruháza a Robna Kuca Kluz biztosít helyszínt és a rohamlépésben változó környezetünk építészeti, technológiai és kommunikációs kihívásait vitatja meg több napos nemzetközi szakmai konferencia keretén belül. A formatervező műhelyek, gyártók és forgalmazók pedig az első alkalommal megrendezett dizajnPark területén mutatkoznak be amely a BDW állandó eseménye lesz és a konferenciára váltott jeggyel látogatható.

Design Parti I. - press_05

A belgrádi sajtó tájékoztatót milánói élménybeszámoló követte. Az április 22-27. között 48. alkalommal Milánóban megrendezett Salone Internazionale Del Mobile-t újságírók, belsőépítészek és újdonságra vágyó lelkes amatőrök egyaránt látogatják. Az idei vásáron, legnagyobb örömünkre, magyar kiállítók is szerepeltek. A kétévente megrendezett világítástecnhikai szakvásárral, az Euroluceval kiegészült idei Szalonon önálló standon mutatta be Manooi Light Creations 2009 –es kollekcióját Zoltai Judit és Héder János stúdiója, az egyszerre szofisztikált és extravagáns kristálycsillárokat tervező és gyártó MANOOI.

Design Parti I. - press_06

Az Ivánka Beton Design egy első látásra meghökkentő tárggyal , a SEEYOU projekt keretében tervezett síremlékkel mutatkozott be a vásáron. A beton tömb közepén mélyedést formáló keresztmotívum az évszakok változása szerint szirmokkal, hóval, vízzel telítődik, hogy kiüresedjen majd ismét megteljen, folyamatos kapcsolatot teremtve az elmúló és jelenben élők között. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói az újraéledő ipari negyed, a Zona Tortona területén a fiatal tervezőkre és iskolákra koncentráló That’s Design! kiállításon szerepeltek sikerrel. Martinkó József újságíróként Ebedli Gyula és Schüller Ferenc pedig belsőépítész szakemberként egyhangúan sikeresnek és nemzetközi mércével mérhetőnek érezték a magyar kiállítók bemutatkozását. És hogy mik az idei trendek? Demokratikus és good design, limitált darabok, újrahasznosított anyagok, afro, etno, zöld design és minden ami a fenntartható fejlődést szolgálja nagyoknál és kicsiknél egyaránt.

Design Parti I. - press_07
A Pointzero interaktív búcsúeseménye egyidejűleg egy új koncepció előfutára, amelynek keretében a jövőben nemcsak ikonikus design tárgyakat és exkluzív burkolatokat, hanem ínyenc szakmai programokat és egyedülálló szolgáltatásokat kínálnak partnereiknek és ügyfeleiknek.

Design Parti I. - press_08

Design Parti I. - press_09

Design Parti I. - press_01

További információ:

Pointzero
Torma Krisztián
+36 1 202 4248
krisztian.torma@pointzero.hu

www.pointzero.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: